Babygroep

Wij zijn Manon, Debby, Carleijn en Imke; een mooie combinatie van ervaren leidsters die met veel toewijding, enthousiasme, verantwoordelijkheidsgevoel, deskundigheid en vooral veel liefde voor de allerjongsten van Bloesem zorgen. We kijken goed naar de kinderen en hebben oog voor verschillen. Op deze manier zorgen wij voor een fijne, veilige omgeving waar uw kind zich op zijn eigen manier en tempo kan en mag ontwikkelen.

Op onze babygroep komen baby’s in de leeftijd van 10 weken tot 1 jaar. Per dag hebben we plek voor 8 baby’s. Er zijn dan 2 leidsters aanwezig. De babygroep is speciaal ingericht voor de allerkleinsten. Onze groep kenmerkt zich door veel rust, goede verzorging en uitdagende speelmogelijkheden gericht op de ontwikkeling van het kind. Er ligt een prachtig speelkleed op de vloer van zo’n 4×2 meter. Op dit kleed kunnen de baby’s heerlijk liggen, rollen en spelen. Wij zitten en liggen veel bij de kinderen op de mat, uiteraard voor de belangrijke 1 op 1 momenten maar ook om de ontwikkeling te stimuleren met allerlei activiteiten of om gewoon lekker met ze te knuffelen. De bijzondere, gekleurde verlichting boven dit kleed trekt de aandacht van elke baby.

Buiten spelen staat bij Bloesem hoog in het vaandel. Om die reden is er een speciale baby tuin ingericht op het balkon van de babygroep. Onze grasmat, zandbak, wuivende planten en prachtig gekleurde balkon-bekleding zorgen ervoor dat hier ook voldoende mogelijkheden zijn om te ontwikkelen, te voelen en te ervaren. Ook hebben we buitenbedjes op het balkon staan die het streven van Bloesem om zoveel mogelijk buiten te zijn compleet maken. Op de babygroep hebben de kleintjes hun eigen ritme. Dit betekent dat elk kind zijn eigen voedings-en slaapschema volgt. Naarmate zij groter worden, zullen zij steeds meer mee gaan met het ritme van ons kinderdagverblijf, dit in overleg met u als ouder.

Bij het ophalen van uw kind proberen wij u altijd een uitgebreide mondelinge overdracht te geven. Daarnaast houden we samen met u een schriftje bij. Hierin schrijven we datgene dat ons opviel die dag, kunt u het slaap-en voedingsschema van die dag nog eens terugkijken en plakken we regelmatig een foto. Doordat we met vaste leidsters op vaste dagen werken, bouwen we een vertrouwensband op met u en uw kind, waardoor we de ontwikkeling van uw kind goed kunnen volgen.

Als uw kind 1 jaar is gaat uw kind naar de dreumesgroep. Soms zijn kinderen hier echter eerder aan toe. In overleg met u kijken we dan of dit haalbaar is. U wordt als ouder tijdig ingelicht en alle informatie over uw kind, zo ook het OVM (ontwikkelingsvolgmodel) wordt op een vertrouwelijke manier overgedragen aan onze collega’s op de dreumesgroep. We zullen u op die groep ook even kort rondleiden en bieden uw kind wenmomenten aan om de overgang van babygroep naar dreumesgroep zo goed mogelijk te laten verlopen.