Dreumesgroep

Wij zijn Annemieke, Heleen, Martje, Merlin, en Michelle, leidsters van de dreumesgroep. Alle leidsters hebben meerdere jaren ervaring in de kinderopvang. Merlin en Martje werken fulltime  en Heleen, Annemieke en Michelle parttime. We werken allen op vaste dagen, dit zorgt ervoor dat er altijd een vast gezicht is, dit geeft rust voor de kinderen, de leidsters kennen hierdoor de kinderen goed. De ouder contacten bij het brengen en halen is hierdoor ook erg prettig voor ouders, ouders en leidsters zien elkaar regelmatig. Als uw kind 1 jaar is geworden, start uw kind bij ons op de dreumesgroep. Deze groep bestaat uit maximaal 16 kinderen tussen de 1 en 2,5 jaar, bij volledige bezetting zijn er 3 leidsters aanwezig. Op deze leeftijd hebben kinderen behoefte aan lekker veel bewegen, het leren kruipen, staan en lopen is volop in ontwikkeling. Onze ruime hal en tuin biedt de kinderen de ruimte om zich goed te kunnen ontwikkelen. Een groot klimtoestel nodigt uit om op te klimmen en de verstophoekjes te ontdekken. Onze tuin prikkelt uw dreumes om op onderzoek uit te gaan, wat zit er achter de heg? Wie zit er in het huisje? Kiekeboe! Samen eitjes zoeken, samen de kippen en schapen voeren. Bij het eten koken we af en toe een paar van die heerlijke eitjes, mmmm. Met mooi, maar ook met minder mooi weer, gaan wij iedere dag met de kinderen minimaal 2 keer naar buiten. Bij minder mooi weer doen we de regenlaarzen aan en gaan de parapluutjes mee. Lekker samen in de plassen stampen of met een stokje in de modder roeren.

In onze keuken wordt er met de kinderen gegeten en gedronken, hier worden ook activiteiten gedaan, zoals plakken, scheuren, verven etc. Tijdens deze activiteiten wordt aandacht besteed aan de fijne motoriek en sociale vaardigheden. Kinderen leren ook kennismaken met diverse materialen. We plakken bijvoorbeeld een schaapje met wol van onze eigen schapen. Zo leren we de kinderen verschillende materialen ontdekken door het te bekijken, te ruiken en te voelen. We werken met thema’s. Elke 8 weken starten we een nieuw thema, uitgaande van de belevingswereld van het kind.

We volgen de ontwikkeling van uw kind op de voet, door middel van het ontwikkelingsvolgmodel, hier wordt al mee gestart in de babygroep. Dit OVM gaat gedurende 4 jaar mee met uw kind van groep naar groep en ten slotte naar de basisschool. Dit geeft een duidelijk ontwikkelingslijn weer van uw kind, zodat de toekomstige basisschool hier op kan aansluiten.