Informatie Buitenschoolse opvang

Opvang na schooltijd en in de vakanties voor alle kinderen in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar. We hebben een locatie voor kinderen van 4 jaar t/m 13 jaar gesitueerd in de voetbalkantine van Phenix. We zullen echter veel op de sportvelden te vinden zijn, want onze BSO is gericht op sport en natuurbeleving. Wat is er leuker voor een kind om na een dag bijna de hele dag binnen te hebben gezeten op school, lekker naar buiten te kunnen om daar de wereld te verkennen. Ons activiteiten aanbod varieert van lekker een potje voetballen of hockey tot samen een kampvuur maken om daarboven popcorn te maken, of samen in het bos een hut te bouwen. Daarnaast valt er val alles te beleven op ons avonturenpas wat we speciaal hebben aangelegd voor de kinderen.

Uitgangspunt van onze bso is de vrijheid om te doen waar je zin in hebt!

De middagen bij onze BSO wordt gezien als vrije tijd van het kind. Een kind kan ontspannen na een intensieve schooldag maar kan ook kiezen om aan te sluiten bij een activiteit, te denken valt aan koken, knutselen, toneel, dansen, samen een spel spelen, voorlezen of een buitenactiviteit. Voor vrij spel is er meer dan voldoende spelmateriaal aanwezig. Zo kunnen de kinderen kiezen om te knutselen in onze pipo wagen of daar lekker te gaan lezen. Wat betreft de buitenruimte deze hebben we in overvloed door de sportvelden van Phenix. Deze kunnen we gebruiken om te sporten maar ook om de eigengemaakte vlieger uit te proberen. Kortom, we hebben meer dan voldoende mogelijkheden om er een leuke en uitdagende middag van te maken.

 

41600fdd6b63c07691a2ac5c06406683

 

Alle bso-teamleden dragen zorg voor de inbreng van bepaalde thema-activiteiten. De activiteiten zijn zeer verschillend zodat de kinderen zo uit een groot aanbod kunnen kiezen. Ze hebben keuze uit: keukenactiviteiten, knutselactiviteiten, buitenactiviteiten, theateractiviteiten, lees- en rekenactiviteiten, thematafelactiviteiten, gesprekken, rollenspel, construeren en uitjes. Daarnaast worden er mensen uitgenodigd die workshops verzorgen bij de BSO of buiten de BSO. Elk thema wordt gestart met een startactiviteit, zodat het thema voor de kinderen gaat leven. De eigen inbreng van de kinderen vinden we heel belangrijk. Daar is altijd ruimte voor. De individuele inbreng van een kind is het mooiste dat er is. Daarom bieden we veel ontwikkelings-, ontplooiings- en leermogelijkheden in alle thema’s. Speciaal voor de oudste kinderen leggen we een map aan met uitdagende activiteiten.