Dreumesgroep

In onze dreumesgroep in Haaksbergen zijn kinderen vanaf 1 jaar tot 3 jaar en in Enschede vanaf 1 tot 2,5 jaar op de groep. De eerste verjaardag is geweest en uw kind is nu een dreumes. Terwijl uw kindje de eerste 12 maanden vooral op fysiek niveau veel ontwikkelingen doormaakte, zal hij/zij nu op emotioneel en sociaal vlak een hoop leren. Vanaf de eerste verjaardag lijkt het allemaal nog sneller te gaan. Uw kind gaat lopen (of loopt wellicht al), klimmen en klauteren en ook begint uw kind steeds beter en meer te praten. Wij ondersteunen en stimuleren de kinderen graag in dit proces door de kinderen de ruimte te bieden die ze nodig hebben maar ook door allerlei activiteiten met ze te ondernemen zowel binnen als buiten!

Onze dreumesgroepen zijn beneden gesitueerd en beschikken over een heerlijke speelruimte. Vanuit de speelruimte kunnen we naar buiten gaan om daar de wereld te ontdekken.
Ook op deze groep werken we met vaste pedagogisch medewerksters, dit zodat u en uw kind altijd bekende en vertrouwde bekende gezichten ziet. We werken op deze groep met een vast dagprogramma wat start om 9.00 uur en wordt afgesloten om 17.00 uur. Dit maakt dat het een veilige omgeving is voor de kinderen waarin ze zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen.
We werken altijd met thema’s, alle activiteiten worden daarop zoveel mogelijk aangepast. Meerdere keren op een dag vindt er een kleine kring plaats, van ongeveer 5 kinderen met een pedagogisch medewerkster, om hele gerichte activiteiten mee te ondernemen. De ene keer kan dit zijn op het gebied van taal, de andere keer op het gebied van sociaal-emotioneel of motorische ondersteuning. Op deze manier kunnen we alle kinderen hele gerichte aandacht geven en een bijdrage leveren aan hun ontwikkeling.
In deze groep gaan we meerdere keren op een dag met de kinderen naar buiten. Samen de dieren voeren, spelen in de zandbak, verstoppertje spelen tussen de struiken of gewoon lekker rondlopen. Slecht weer bestaat bij ons niet. “slechte” kleding wel, we gaan dus bij alle weertypes naar buiten, want wat is er leuker dan met de laarzen aan in de regen te stampen of samen een sneeuwpop te maken.
Op 3 jarige leeftijd (Haaksbergen)/2,5 jarige leeftijd (Enschede) gaat uw kind over naar de peutergroep. Voordat deze overgang plaatsvind zal uw kind meerdere keren gaan wennen bij de peutergroep. Zo kan uw kind kennismaken met de nieuwe omgeving, leidsters en werkwijze.
Whatsapp
06 - 13 71 94 12