BSO Haaksbergen & Enschede

Opvang na schooltijd en in de vakanties in een huiselijke en warme sfeer voor alle kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. We hebben een locatie voor kinderen van 4 jaar t/m 7 jaar en daarnaast hebben we een locatie voor kinderen van 8 jaar t/m 12 jaar. Door de leeftijdsgroepen te splitsen kunnen we nog meer inspelen op de behoeftes passend bij de leeftijd van het kind.

Uitgangspunt: vrijheid!

Deze middag wordt gezien als vrije tijd van het kind. Een kind kan ontspannen na een intensieve schooldag maar kan ook kiezen om aan te sluiten bij een activiteit, te denken valt aan koken, knutselen, toneel, dansen, samen een spel spelen, voorlezen of een buitenactiviteit. Voor vrij spel is er meer dan voldoende spelmateriaal aanwezig in de verschillende speelkamers. Zo kunnen de kinderen kiezen voor de knutselkamer, de leeskamer, het theater, de tv kamer en de speelkamer met de verschillende hoeken.

Openingstijden

Bloesem is het gehele jaar, op enkele uitzonderingen na, geopend van maandag t/m vrijdag. Uitzonderingen zijn de feestdagen, op deze dagen zijn we gesloten. ma, di en do: geopend van 14.00 tot 19.00 uur wo en vrij: geopend van 12.00 tot 19.00 uur In de vakanties zijn wij geopend van 07.00 tot 19.00 uur

Wennen
Taxivervoer
Vakanties
Warm eten
Extra opvang
Afmelden
Ruilen van dag
Aanmelden
Wennen
Wanneer u uw kind heeft aangemeld voor de buitenschoolse opvang, dan wordt er door een pedagogisch medewerkster contact met u opgenomen voor het plannen van een wen moment voor uw kind. Uw kind komt dan ook nog een keertje kijken bij onze BSO.
Taxivervoer
Wij halen uw kind zelf op, na schooltijd, met onze eigen Bloesem busjes en onze eigen chauffeurs en leidsters. De leidsters/chauffeurs hebben een vaste plek op het schoolplein waar ze de kinderen opwachten.
Vakanties
Tijdens de vakantie opvang zullen er meer uitstapjes met de kinderen worden gemaakt, dit omdat we dan meer tijd hebben met de kinderen. Ons doel is om de opvang in de vakantie nog afwisselender te maken voor de kinderen. Tussen de middag lunchen de kinderen samen met de leidsters. Voor de extra uitstapjes en de lunch worden geen extra kosten berekend.
Warm eten
Wij bieden de mogelijkheid dat uw kind tegen 17.00 uur kan mee eten met een gezonde warme maaltijd. U kind uw kind alleen mee laten eten als u uw kind na 18.00 uur komt halen. Deze maaltijden worden elke dag vers bezorgd. Wanneer u hier gebruik van wilt maken, dan dient u dit door te geven. U kunt een e-mail sturen naar maaltijden@bloesemkinderopvang.nl. Uiteraard houden we rekening met allergieën, wanneer dit van toepassing is, wilt u dit dan doorgeven. De maaltijden worden per maand vooraf besteld. Daarom gaan wij in de basis uit van vaste dagen waarop uw kind mee eet. De bijdrage daarvoor wordt in de maandelijkse factuur opgenomen. Per maaltijd bedraagt deze 5,50 euro. We houden dan rekening met een gemiddelde van 5 weken vakantie, waarin uw kind niet mee eet.
Extra opvang
Het is mogelijk om extra dagen af te nemen, bijvoorbeeld tijdens studiedagen van school. Dit kunt u aangeven via het ouderportaal. Bij minimaal 2 kinderen openen wij onze BSO. De extra dag wordt doorberekend in de maandelijkse factuur.
Afmelden
Indien uw kind niet op de BSO komt, wilt u uw kind dan afmelden via het ouderportaal?
Ruilen van dag
Ruilen kan indien: – de groepsgrootte dit toelaat – er voldoende beroepskrachten inzetbaar zijn U kunt uw ruilverzoek maximaal 2 weken voorafgaand aan de ruildatum indienen via het ouderportaal. Bij het bepalen van de uurprijs is er rekening gehouden met het feit dat er 10 nationale feestdagen zijn en gemiddeld 3 weken vakantie. Deze dagen worden wel gefactureerd en de kinderopvangtoeslag loopt ook door.

Kijk gerust even rond

Afmelden?

Wanneer uw kind niet komt bij de bso, wilt u dit dan tijdig aan ons doorgeven? Dit zodat we niet voor niets staan te wachten bij school. De afmelding kunt u doorgeven via het ouder portaal.

Whatsapp
06 - 13 71 94 12