BSO Haaksbergen & Enschede

Bloesem beschikt over een BSO in Haaksbergen en een BSO in Enschede. Onze buitenschoolse opvang heeft een huiselijke en warme sfeer. We bieden niet alleen opvang na schooltijd, maar ook in de vakanties. Alle kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar kunnen bij ons terecht. We hebben een groep voor kinderen van 4 jaar t/m 7 jaar en een groep voor kinderen van 8 jaar t/m 12 jaar. Door de leeftijdsgroepen te splitsen, kunnen we nog meer inspelen op de behoeftes passend bij de leeftijd van het kind.

Uitgangspunt: vrijheid!

De middagen bij onze buitenschoolse opvang in Enschede en Haaksbergen worden gezien als vrije tijd van het kind. Uw kind kan ontspannen na een intensieve schooldag, maar kan ook kiezen om aan te sluiten bij een activiteit zoals koken, knutselen, toneel spelen, dansen, samen een spel spelen, voorlezen of een buitenactiviteit. Voor vrij spel is er meer dan voldoende spelmateriaal aanwezig in de verschillende speelkamers. Zo kunnen de kinderen kiezen voor de knutselkamer, de leeskamer, het theater, de tv kamer en de speelkamer.

Openingstijden

Bloesem is het gehele jaar geopend van maandag t/m vrijdag. Uitzonderingen zijn de feestdagen. Op deze dagen zijn we gesloten. ma, di en do: geopend van 14.00 tot 19.00 uur wo en vrij: geopend van 12.00 tot 19.00 uur, In de vakanties zijn wij geopend van 07.00 tot 19.00 uur.

Wennen
Taxivervoer
Vakanties
Warm eten
Extra opvang
Afmelden
Ruilen van dag
Aanmelden
Wennen
Wanneer u uw kind heeft aangemeld voor de buitenschoolse opvang Haaksbergen of Enschede, dan neemt een pedagogisch medewerkster contact met u op voor het plannen van een wenmoment voor uw kind. Uw kind komt dan gezellig een keertje kijken bij onze BSO.
Taxivervoer
Wij halen uw kind zelf op, na schooltijd, met onze eigen Bloesem busjes en onze eigen chauffeurs en leidsters. De leidsters/chauffeurs hebben een vaste plek op het schoolplein waar ze de kinderen opwachten.
Vakanties
Tijdens de vakantie opvang zullen er meer uitstapjes met de kinderen worden gemaakt, omdat we dan meer tijd hebben met de kinderen. Ons doel is om de opvang in de vakantie nog afwisselender te maken voor de kinderen. Tussen de middag lunchen de kinderen samen met de leidsters. Voor de extra uitstapjes en de lunch worden geen extra kosten berekend.
Warm eten
Uw kind kan tegen 17.00 uur mee-eten met een gezonde, warme maaltijd. Dit kan alleen wanneer u uw kind na 18.00 uur komt halen. De maaltijden worden elke dag vers bezorgd. Wanneer u hier gebruik van wilt maken, dan dient u dit door te geven door een e-mail te sturen naar maaltijden@bloesemkinderopvang.nl. Wanneer uw kind een allergie heeft, vermeld dit dan in uw mail. Dan houden we daar uiteraard rekening mee. De maaltijden worden per maand vooraf besteld. Daarom gaan wij in de basis uit van vaste dagen waarop uw kind mee-eet. De bijdrage hiervoor wordt in de maandelijkse factuur opgenomen. Per maaltijd bedraagt deze 5,50 euro. We houden dan rekening met een gemiddelde van 5 weken vakantie, waarin uw kind niet mee-eet.
Extra opvang
Het is mogelijk om extra opvangdagen af te nemen, bijvoorbeeld tijdens studiedagen van school. Dit kunt u aangeven via het ouderportaal. Bij minimaal 2 kinderen openen wij onze BSO. De extra dag wordt doorberekend in de maandelijkse factuur.
Afmelden
Indien uw kind niet op de BSO komt, meldt u uw kind dan af via het ouderportaal.
Ruilen van dag
Ruilen kan indien de groepsgrootte dit toelaat en er voldoende beroepskrachten inzetbaar zijn. U kunt uw ruilverzoek maximaal 2 weken voorafgaand aan de ruildatum indienen via het ouderportaal. Op onze site staat een link waarmee u op het ouderportaal kunt inloggen. Bij het bepalen van de uurprijs houden we rekening met het feit dat er 10 nationale feestdagen zijn en u gemiddeld 3 weken vakantie opneemt. Deze dagen worden wel gefactureerd en de kinderopvangtoeslag loopt ook door.

Kijk gerust even rond

Afmelden?

Wanneer uw kind niet komt bij de bso, wilt u dit dan tijdig aan ons doorgeven? Dit zodat we niet voor niets staan te wachten bij school. De afmelding kunt u doorgeven via het ouder portaal.

Whatsapp
06 - 13 71 94 12