Babygroep

Met veel liefde en deskundigheid zorgen wij voor de jongste kinderen van Bloesem. Een baby heeft behoefte aan vertrouwde mensen (niet te veel wisselingen) ,een voorspelbare omgeving en ritme. Daarom werken we op de babygroep met vaste gezichten. Voordat een baby op onze groep start, plannen we een intakegesprek. Dit is een moment van wederzijdse kennismaking en uitwisseling van informatie omtrent de baby en onze groep. We plannen dan tevens een wen moment.

In het 1e jaar ontwikkelt een baby zich razendsnel. Van een hulpeloze baby verandert hij/zij binnen een jaar in een dreumes die kan praten en staan. Dit is een heel mooi proces waar we graag ons steentje aan bijdragen door de kinderen te volgen en ze te stimuleren. We werken met de methode Startblokken. Dit houdt in dat we de baby’s spelenderwijs de wereld om hen heen laten ontdekken. Naast het aanbieden van uitdagend materiaal en spelsituaties, hechten we ook veel waarde aan de interactie tussen ons (de leidsters) en de baby, alsook tussen de baby’s onderling. Dit stimuleren we door veel tegen de baby’s te praten, samen een boekje te lezen en door het zingen van liedjes.

Buitenspelen staat bij Bloesem hoog in het vaandel; waar mogelijk gaan we graag met de baby’s naar buiten.

Als de baby’s aan het eind van de dag opgehaald worden krijgen alle ouders altijd een uitgebreide mondelinge overdracht van ons. Daarnaast schrijven wij dagelijks een verhaaltje in hun eigen dagboek/ schriftje. Dit zorgt voor een leuke herinnering aan de babytijd bij Bloesem Kinderopvang! Na het vieren van de 1e verjaardag, gaan de baby’s over naar onze dreumesgroep. Voordat deze overgang plaatsvindt, hebben alle baby’s al een aantal keren wat tijd doorgebracht op de dreumesgroep, zodat ze rustig kunnen wennen aan de nieuwe omgeving en de nieuwe leidsters. Op onze groep komen baby’s in de leeftijd van 10 weken tot en met 1 jaar. Per 3 baby’s is er 1 leidster aanwezig. Daarnaast worden we ondersteund door een stagiaire, een groepshulp en een huishoudelijk medewerkster.

 

Whatsapp
06 - 13 71 94 12